Понеділок
06.05.2024
04:26
Форма входу
Погода
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат
Наші друзі
Відвідування сайта

Радомишльська ЗОШ І-ІІІ ст. №3
Головна » 2015 » Червень » 2 » РАДОМИШЛЬСЬКІ ШКОЛЯРІ - У ТРІЙЦІ КРАЩИХ НА II ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ «ЕКОКЛАСІ»
12:08
РАДОМИШЛЬСЬКІ ШКОЛЯРІ - У ТРІЙЦІ КРАЩИХ НА II ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ «ЕКОКЛАСІ»

У Києві на святі нагородження лідерів соціального екологічного проекту вітали активістів комітету “ЕКО” шкільного парламенту Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст.№3: старшокласники ділилися досвідом, співали разом із улюбленими артистами з гурту «Авіатор» та дивувалися повнокупольному відео «На блакитній планеті»


18 травня 2015 року у київському планетарії «ATMASFERA 360» відбулася церемонія нагородження фіналістів II всеукраїнського конкурсу для учнівської молоді «ЕКОклас», ініційованого Геннадієм Виходцевим, керівником групи компаній «ФОКСТРОТ» і реалізованого торговельною мережею «Фокстрот. Техніка для дому».

Під слоганом «Твій перший дорослий проект» конкурс об'єднав зусилля дітей, батьків, вчителів і всіх небайдужих у вирішенні екологічних проблем регіонів України. Кількість учасників цього року збільшилася від 20 тисяч до 700 тисяч!

До трійки лідерів у номінації « «ЕКОдизайн» увійшли активісти комітету “ЕКО” шкільного парламенту Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст.№3 Житомирської області. Старшокласники привезли до Києва проект «Створення сенсорного саду». Протягом минулого навчального року школярі шукали, як зарадити погіршенню здоров’я учнів школи через покращення екології краю. Й знайшли: створили справжній “зелений» клас для навчання під відкритим небом! А цього року облагородили територію поруч із ним та створили сенсорний сад із використанням рослин, що аромонасищають повітря класу. Радомишльські активісти під керівництвом педагогів використали для дизайну природні матеріали: пеньки та колоди старих дерев; висадили саджанці дерев, кущів та лікарські рослини, які будуть використовувати в якості приправ в кулінарії та заварювати фіточаї задля укріплення імунітету учнів. Створений ЕКОклас із сенсорним садом має практичне використання з оздоровчою та просвітницькою метою.

- Щоб реалізувати цей проект учні дуже багато працювали, навіть самостійно вивчили мистецтво ландшафтного дизайну! - розповідає Наталя Мельник, заступник директора з навчальної роботи Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст.№3. – Минулого року наша команда теж брала участь в ЕКОкласі, але ми стали тільки лауреатами конкурсу. Цього року увійшли до лідерів змагання, а вже наступного року привеземо з Києва перше місце!

- Спасибі школярам за активність, але велика заслуга у результаті їх педагогів. Ви є найбільшими гарантами успіху своїх вихованців, й сьогодні всі бачать, як спільними зусиллями чудові ідеї школярів втілилися в життя та як прикрасили нашу країну, - говорить організатор конкурсу, виконавчий директор мережі «Фокстрот. Техніка для дому» В'ячеслав Поврознік.

Другий конкурс «ЕКОклас» продемонстрував значну еволюцію та динаміку результатів: якщо минулого року було отримано 405 проектів, то цьогоріч організатори отримали вже близько 500 конкурсних робіт. Вражаючим є внесок школярів у порятунок довкілля: школярі прибрали від бруду 25 тис. га території, висадили 55 тис. кущів та 112 тис. дерев, заклали 162 клумби і ділянки з лікарськими рослинам, провели 3240 екологічних агітаційних заходів, виготовили 820 шт. годівниць і шпаківень! Показовим цього року також стало те, що проекти приймалися виключно на електронних носіях та через інтернет – таким чином, жодне дерево не постраждало.

Оцінювання переможців і вибір найкращих проектів здійснювало профільне журі: Ганна Корнієнко, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник лабораторії діяльності позашкільних навчальних закладів Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук; Галина Будаш, асистент кафедри лабораторної діагностики біологічних систем Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Олена Мельникова, національний координатор програми SPARE в Україні; Тамара Радченко, завідуюча відділом екології Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України; Олена Милованова, pr-менеджер мережі «Фокстрот»; Євген Щепкін, художник Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України.

Переглядів: 396 | Додав: AtoMM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: